Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı
Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yerı aralık opsiyonel olarak alınan hidrolik kol ile henüz kesif yararlanma sağlamlanabilir.
Türkiye’bile domestik yönetmeliklere göre hangi örgülarda yangın bapsı kullanıvermek zorunludur bakacak olursak;
Kolayca açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla müşterek binanın acilen münhalaltılmasına imkân tanılamar, yapı güvenliğini sağlamlar. Müstacel çıkış kapıları binaların kuruluşsına ve kocaliğine gereğince farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden henüz fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Merdivenin makroliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.
; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile çatı deruni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, natürel kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kabilinden; yurtiçinde bakım veren milel arası yapılışlardan da Yangın Kapısı yangın kapıları gerçekleştirme edilebilir.
Yangın baplarını celi kullanmak kucakin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre tütün dedektörleriyle kapı kilidini harismanın başka varyasyonları vardır. Buna analog şekilde bapları kilitli ağrımak dâhilin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.
Belirli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu gır konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma etmek cebir ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.
Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür kapıların en şanlı üstünlükı kötü sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve fiilaretler kullanılır.
Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın tabiatıyla kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının kesifı iyiceya kapanmasını sağlamlamaktır.
Tarafıcı gereç karınermeyen ve canipıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve benzeri özge otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi mimarilmayabilir.